Clubshow Denemareken 2018 bezoek

Herning 2018

Het zit er weer op.
De 3 jaarlijkse Europashow, dit jaar dus in Denemarken. Een evenement waar we zelfs onze clubshow voor hebben verzet.
Was dat het waard? Je moet het mee gemaakt hebben om daar een antwoord op te kunnen geven.

Een 5 tal KSV leden hebben dieren ingezonden en zijn van plan de lange reis te gaan maken. Piet en Anita de Bruijn hebben speciaal voor deze gelegenheid een camper gehuurd. Ook Huub de Bruijn en Wilhelmien van de Burgt vinden in deze camper onderdak. Ook Leo en Nelly Cox hebben hun camper van stal gehaald. Joyce Bouman gaat met de KLN bus en Henk en Tonny Kersten rijden er een paar dagen later met hun camper achteraan. Ze treffen elkaar in de evenementenhal in Herning. En dat is nog een hele kunst.

Je hebt hallen, grote hallen en heel grote hallen. Dit evenement werd gehouden in de laatste categorie. Een 6 tal enorme ruimtes aan elkaar gekoppeld waren voor deze gelegenheid helemaal gevuld met kooien, het onderkomen voor zo’n slordige 20.000 dieren. Met daarnaast nog de nodige horeca ruimtes kun je je voorstellen dat je elkaar hier gemakkelijk uit het oog verliest. Afspreken dus, 12.00 uur hier, 17.00 uur daar enz. Door de grote ruimtes heb je geen moment het idee, dat je elkaar voor de voeten loopt. Ruimte genoeg.

En wat is het er schoon. Zij die Metz mee gemaakt hebben, kijken hun ogen uit. De dieren zitten er onberispelijk bij. Niks 3 of vier hoog gestapelde konijnen. Nee, bijna alles “gelijkvloers” Zo moet het. Ook in het randgebeuren is alles strak georganiseerd. Onder het toeziend oog van talrijke, goed herkenbare controleurs, mogen dieren uit hun onderkomen worden gehaald, voor een foto momentje of het verwisselen van eigenaar. Was er dan niks waarover een opmerking gemaakt kan worden?

Jawel, het uitkooien verliep redelijk controle-loos, zonder toezicht dus. Maar hoe krijg je dat onder controle als 20.000 dieren bijna op hetzelfde moment uit de kooien moeten? Ik zou het niet weten. Gelukkig zitten de rechtmatige eigenaren ruimschoots op tijd voor hun hokken, zodat het eigenlijk niet mis kan gaan. Moeilijker is het als je én kippen én duiven hebt. Je kunt niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Wij, KSV-ers hebben gelukkig allemaal onze eigen dieren mee naar huis kunnen nemen. En, ook niet onaardig, met over het algemeen goede tot zeer goede predicaten.

Ook buiten de show uren mag het verblijf in Herning als geslaagd worden bestempeld. Piet en Antita, Huub en Wilhelmien, Leo en Nelly hebben er zelfs een weekje vakantie van gemaakt. Na het inleveren van de dieren in Ede zijn ze meteen door gereden naar Denemarken voor een paar daagjes Deense kust.

Op tijd in Herning voor de show vinden ze een plaatsje op de parkeerplaats vlak bij de achteringang van de hal. Speciaal voor camperaars ingericht, met stroom, toilet, douches enz. Alles gratis ook nog. Op zaterdagmorgen sluiten Henk en Tonny bij hen aan. En dan s-avonds met z’n allen in de camper kaarten. Volle bak, maar gezellig.

Maar ook aan dit evenement komt een einde. Op zondag uitkooien, hectisch. Iedereen wil op tijd naar huis. De ingezonden dieren vinden nu een plekje in de campers. Het past allemaal net. Rond een uur of twee is alles ingeladen en wordt de terugreis aanvaard. Henk en Tonny zwaaien ze uit. Zij plakken er nog een dagje Herning aan vast. Uiteindelijk komt iedereen weer veilig thuis. Was het de moeite waard? Jazeker zou ik willen zeggen. Vooral het contrast met Metz drie jaren terug was enorm groot. Nu is gebleken, dat een dergelijk groot evenement wel degelijk correct kan worden georganiseerd. Een compliment voor de deense organisatie. Ook de KLN medewerkers verdienen een pluim. Op de weg er naar toe, maar ook daar nog, werd enorm veel werk verzet. Complimenten. Dit geeft vertrouwen voor de show over 3 jaar in Oostenrijk. Bij leven en welzijn, zijn we weer van de partij. Wellicht met nog meer KSV-ers.

Henk

"1" / " 19 "
getimagesize() example
"2" / " 19 "
getimagesize() example
"3" / " 19 "
getimagesize() example
"4" / " 19 "
getimagesize() example
"5" / " 19 "
getimagesize() example
"6" / " 19 "
getimagesize() example
"7" / " 19 "
getimagesize() example
"8" / " 19 "
getimagesize() example
"9" / " 19 "
getimagesize() example
"10" / " 19 "
getimagesize() example
"11" / " 19 "
getimagesize() example
"12" / " 19 "
getimagesize() example
"13" / " 19 "
getimagesize() example
"14" / " 19 "
getimagesize() example
"15" / " 19 "
getimagesize() example
"16" / " 19 "
getimagesize() example
"17" / " 19 "
getimagesize() example
"18" / " 19 "
getimagesize() example
"19" / " 19 "
getimagesize() example