Jongdierendag 2018 KSV

Jongdierendag KSV 2018

Dit jaar voor het eerst bij Wilms bestratingen. Een gokje. Als het weer te goed zou zijn, lees te warm, zouden we uitwijken naar buiten. Bij regenachtig, of te koud weer zouden we het evenement in de kas doen. En uitgerekend deze zaterdag was het niet koud, niet regenachtig en niet warm. Uiteindelijk viel de keus op een binnen evenement, maar wel een uurtje eerder beginnen, vanwege de later oplopende temperaturen. Tot zover het weerpraatje.

21 inzenders hebben in totaal 143 dieren ingebracht. Een resultaat waar we nog steeds trots op kunnen zijn, maar wel een terugloop van bijna 30%. Reden om toch eens bij stil bij te staan. De dag verloopt verder prima. Na ontvangst met koffie en een broodje gaan de 4 uitgenodigde keurmeesters voortvarend aan de slag. De dames van de horeca kwijten zich prima van hun taak. Er is volop koffie, thee en fris voor iedereen. Rond het middaguur gaat de snackbar open en is er voor iedereen een hartige hap.

De keuring verloopt voorspoedig en dat is maar goed ook, want door de inmiddels volop schijnende zon, wordt het in ons kassencomplex in eerste instantie aangenaam warm. Maar na verloop van tijd wordt een wolkje voor de zon met gejuich ontvangen.. De dieren zelf schijnen er overigens weinig last van te hebben. En juist de zorg daarover zorgde bij menigeen voor een lichte verhoging.

Rond twee uur zit de keuring erop. Onder het genot van een drankje wordt er nog wat na gekletst. Om drie uur klinkt het “opruim signaal”. Nu maken we dankbaar gebruik van het feit dat onze opslag grenst aan de tt ruimte. In een vloek en een zucht is alles opgeruimd. Hier en daar nu toch een bezweet voorhoofd. Bijkomend voordeel is, dat er straks voor onze clubshow al een hoop voorwerk is gedaan. De jongdierendag 2018 zit er voor de helft op.

Voor de tweede helft verkassen we naar ons clubhuis. Cafe 1878 in Leunen waar vanaf 19.00 uur de feestavond zal worden gehouden. Alles overziende een geslaagd debuut bij Wilms Bestratingen.

Een geslaagde, gezellige dag.


"1" / " 2 "
getimagesize() example
"2" / " 2 "
getimagesize() example