Fietsen met KSV, zondag 9 juli 2017


Geplaatst op: 10-02-2019

Onder leiding van twee excellente gidsen werd er weer gefietst door KSV. Wim van Tilburg en Huub de Bruyn hadden dit keer gekozen voor een fietstocht in het Brabantse. Het bracht ons naar oorden waar ik nog nooit van gehoord had. Kende U bijvoorbeeld “bedaf” , nou ik niet.

We vertrokken vanaf camping de Heidse Tip in het dorp Zeeland. Het weer was prima en de stemming zat erin. Samen met nog zo’n honderd andere fietsers gingen we op pad. Tegelijkertijd vertrok er namelijk nog een andere fiets toertocht. Deze sportievelingen waren echter al gauw uit het oog verdwenen en wij, recreanten vervolgden onze eigen weg.

Over prachtige paadjes ging het vervolgens naar recreatiecentrum “de Vrije Teugel” in de Bedafse bergen. Op dit recreatiecentrum is tevens de Mastworp actief. Naast de verhuur van mountainbikes en andere fietsen kunnen durfals hier ook terecht op het klim/hang/bungelcircuit. Hoog boven het water moet je een parcours afleggen. Veel verder dan 1 meter boven de grond kwamen een paar KSV- ers niet. Ik zelf heb me er maar helemaal niet aan gewaagd.

Verder ging het op naar de volgende pauze. In een museum boerderij werd koffie met koek genuttigd. Ik weet echt niet meer in welke plaats dit nou weer was. Ergens tussen Uden, Volkel en Zeeland. Voor mij volledig onbekend gebied. De fietstocht was er niet minder mooi om. Na onderweg nog een oude houtzagerij te hebben bezocht belandden we uiteindelijk op een terras midden in Uden. Het pilsje/fris smaakte voortreffelijk. Maar ja, uiteindelijk moest er toch weer richting Zeeland worden gefietst.

Wim en Huub hadden nog een laatste verrassing in petto. In de middel of nowhere, ergens achter viegbasis Volkel hadden ze de Steltenberg gevonden. Een erg mooie plek waar we op een voortreffelijk wijze verwend werden door gastvrouw Carla. Soep, gesmeerde broodjes, fruit met ijs, koffie thee, melk en alles zoveel je opkon.

Eigenlijk tijd om even te gaan “banken” maar de organisatie was onverbiddelijk, op de fiets terug naar het vertrekpunt de Heidse Tip. De dag werd afgesloten met een lekker kopje koffie op het terras, want nog steeds was het weer ons zeer goed gezind.

Een prachtige, sportieve, gezellige dag. De thuisblijvers hebben was gemist.
Henk Kersten

"1" / " 10 "
getimagesize() example
"2" / " 10 "
getimagesize() example
"3" / " 10 "
getimagesize() example
"4" / " 10 "
getimagesize() example
"5" / " 10 "
getimagesize() example
"6" / " 10 "
getimagesize() example
"7" / " 10 "
getimagesize() example
"8" / " 10 "
getimagesize() example
"9" / " 10 "
getimagesize() example
"10" / " 10 "
getimagesize() example